Najaar 2023

Sinds geruime tijd bestaat er naast het klassieke terugbetalingssysteem ook een derdebetalersregeling. Tot voor kort was dit enkel geldig voor bepaalde doelgroepen.

De uitbreiding van de derdebetalersregeling kwam er om de zorg financieel toegankelijker te maken voor iedereen die het moeilijk heeft en om te voorkomen dat een noodzakelijke doktersvisite al eens wordt uitgesteld.

Wat houdt het derdebetalerssysteem juist in?

Het derdebetalerssysteem verwijst naar de mogelijkheid voor de patiënt om het volledige bedrag van bepaalde verstrekte zorgen niet te moeten voorschieten.

Bij dit systeem wordt de zorgverlener rechtstreeks door de sociale zekerheid vergoed. Dit betekent dat je geen voorschot moet betalen en dat je achteraf dus niet moet worden terugbetaald.

Bij een arts die het derdebetalerssysteem toepast, betaal je dus alleen je persoonlijk aandeel, 4 euro (of 1 euro voor patiënten met een verhoogde tegemoetkoming) d.w.z. het bedrag dat na tussenkomst van de sociale zekerheid nog voor eigen rekening van de patiënt blijft.

Een consultatie kost dus nog steeds 32 euro waarvan de patiënt 4 euro direct betaald.


Wij passen het derdebetalersysteem toe in onze praktijk vanaf 1 Januari 2024.


Huisarts in opleiding (HAIO)

Dokter De Mesmaecker is in zwangerschapsverlof vanaf 26/6/23. Zij zal ons volgend jaar opnieuw vervoegen en wordt een vaste waarde in onze praktijk. 

Vanaf oktober 2023 start dr. Sarah Hessein in onze praktijk als huisarts in opleiding.  


Aanpassing belmoment

Vanaf 03/04/2023 zal elke arts afzonderlijk een belmoment inplannen. U kan dagelijks een arts aan de lijn krijgen om korte vragen te stellen. Zie telefonisch raadplegen van resultaten. 

Voor een uitgebreide bespreking van labo- en radiologische onderzoeken, voor aanpassingen van medicatie vragen wij om een consultatie in te plannen.


Secretariaat

Vanaf 22/05/2023 zullen jullie bij het bellen, naar onze vaste lijn 02/582.25.12, terechtkomen in een keuzemenu.

De opties in dit keuzemenu

  1. Afspraak of huisbezoek inplannen
  2. Arts spreken tijdens belmoment